پس از بیشتر از هشت ماه تلاش و تمرین مستمر، تیم دانشگاه علامه طباطبایی موفق شد در رقابتهای بینالمللی موت کورت دیوان کیفری بینالمللی ۲۰۲۵، که با حضور بیش از ۱۰۰ تیم از سراسر دنیا برگزار میگردد، رکوردی بیسابقه در میان تیمهای ایرانی بهجا بگذارد.
در این رقابتها که توسط دو نهاد بینالمللی معتبر، یعنی دانشگاه لایدن هلند و انجمن بینالمللی وکلا (IBA) برگزار میشود، تیم دانشگاه علامه توانست پس از هفت سال، بار دیگر نام ایران را در جمع ۲۷ تیم برتر جهان ثبت کند.
همچنین این تیم موفق شد مقام سومین تیم برتر را در جایگاه دادستانی از آن خود کند. درخشش فردی هم در این میان کم نبود: شایان محمدخانی، از میان ۲۶۴ شرکتکننده، به عنوان دومین موتر برتر کل مسابقات در نقش دادستان شناخته شد؛ افتخاری درخشان برای دانشگاه و کشور. لازم به ذکر است که این دو مهم، اولین بار است که توسط یک تیم ایرانی کسب شده و تا پیش از این، چنین دستاوردی مسبوق به سابقه نبوده. در نهایت، رتبهی ۲۱، رتبهای است که از مجموع امتیازاتِ تیم در مسابقات و برای هر سه نقش (دادستانی، دفاع و قربانی) به دست آمد.
اما فراتر از رتبهو مقام، این تیم دو تجربهی خاص و الهامبخش را از سر گذراند که آنها را از سایر شرکتکنندگان متمایز کرد چرا که اعضای تیم پس از آنکه درخواست ویزایشان یکبار توسط سفارت رد شد، تنها ۲۴ ساعت پیش از شروع رقابتها موفق به دریافت ویزا شده و بلافاصله برای شرکت در مسابقات مقدماتی، راهی لاهه شدند. این تیم فقط با از سرگذراندن یک مسابقه، کشور عزیزمان ایران، درگیر یک تجاوز مسلحانهی ۱۲ روزه شد. در چنین شرایطی، اضطراب ناشی از وضعیت کشور و نگرانی برای خانوادهها، فشار مضاعفی را به اعضای تیم وارد کرد؛ وضعیتی که هر کس قادر به ادامه دادن در آن نیست.
دستاورد این تیم حاصل بیش از هشت ماه جلسات هفتگی منظم، تمرینهای فشردهی چند ساعته و تلاش بیوقفهی اعضا و مربیان بود؛ مسیری دشوار اما ثمربخش، که حالا میتواند راه را برای موفقیتهای بیشتر تیمهای ایرانی در سالهای آینده هموارتر سازد.
تجربهی تیم موت کورت ICC دانشگاه علامه در سال ۲۰۲۵ حکایت از یک چیز دارد: حتی در دشوارترین شرایط هم میتوان به نتایجی امیدوارکننده و الهامبخش رسید.
اعضای تیم از سمت راست:
کمکمربی: سارا دانشمند
مربی: مهری چالاک
شایان محمدخانی
مهدی صادقی
نیلوفر طل
ساحل بلارک
مهدی قاسمی (در تصویر نیست)